Bel ons

Werken via Flexvak ICT? Deze functies hebben wij te bieden

Werken via Flexvak ICT? Deze functies hebben wij te bieden

Servicedesk medewerker

Je bent als servicedesk medewerker werkzaam bij de afdeling servicedesk. Een servicedesk is een centrale afdeling bij een organisatie. De afdeling servicedesk kun je vergelijken met een callcenter of een helpdesk. Een servicedesk medewerker zorgt voor alle verzoeken en incidenten die zijn binnengekomen. Als je werkt als servicedesk medewerker dan werk je samen in een team waarmee je de inkomende problemen oplost.

Helpdesk medewerker

Een helpdeskmedewerker helpt mensen die problemen of vragen hebben op het gebied van ICT. Je bent bezig met het oplossen van problemen en met het adviseren van klanten. De werkzaamheden die je kunt verrichten zijn: het aannemen van de telefoon, je bent technisch aanspreekpunt, storingen verhelpen en nog veel meer.

Werkplekbeheerder

Een werkplekbeheerder is voornamelijk bezig met het onderhouden van hardware en software. De werkplekbeheerder is dan ook te zien als de spil tussen systeembeheer en servicedesk. De werkzaamheden die je verricht zijn: monitoren van de beschikbare ruimte, de indeling van de werkplekken en ervoor zorgen dat de Wi-Fi voor iedereen optimaal is. Naast deze basis werkzaamheden zorg jij ervoor dat iedereen optimaal aan het werk kan. Dit houdt in dat je de problemen oplost van de gebruikers van de apparatuur. Hiervoor dien je dus verstand te hebben van computers/ tablets/ smartphones en de software hiervan.

Technisch applicatiebeheerder

Een applicatiebeheerder zorgt ervoor dat een bepaalde applicatie operationeel, onderhouden en makkelijk te gebruiken is door de gebruiker. De belangrijkste onderdelen van het werk is het communiceren met de gebruikers, het voorkomen van potentiële problemen en het zo snel mogelijk oplossen van problemen die zich toch hebben voorgedaan. Als technische applicatiebeheerder heb je dan ook meer diepgaande kennis over de systemen waarmee gewerkt wordt en kan zelfstandig complexe problemen oplossen.

Software ontwikkelaar

Als software ontwikkelaar bouw jij software waarop programma’s, websites, apparaten en machines draaien. Naast het bouwen van deze software kan jij ook bestaande software aanpassen. Je bent ook altijd bezig met het analyseren van de behoefte van de gebruiker en hiervoor ontwikkel jij een softwareoplossing. Er zijn verschillende specialisaties binnen de software ontwikkelaars, namelijk: .Net developer, Java Developer, PHP developer of front end developer.

Related posts

magnifiercrossmenuchevron-down