Bel ons

Vacature Information Security Officer

Ben jij een ervaren Information Security Officer met affiniteit voor alle aspecten van het informatie security managementsysteem (ISMS)? Wil je verantwoordelijk zijn voor de informatiebeveiliging van de data en systemen van onze opdrachtgever? Dan is deze vacature ideaal geschikt en zijn wij op zoek naar jou! We vertellen je graag meer.

Over de organisatie

Onze opdrachtgever is een innovatief bedrijf dat het openbaar vervoer aantrekkelijk wil maken door uitstekende dienstverlening te bieden en producten te ontwikkelen die nauw aansluiten op de wensen van onze reizigers. Haar doel is om het stads- en streekvervoer aantrekkelijker te maken door bestaande en nieuwe klanten te verleiden met een concurrerend alternatief.

Binnen de IT-afdeling van onze opdrachtgever werken professionals in verschillende afdelingen, waaronder Business Support, IT Operations, Innovatie en Development, BI & Analytics, Projectmanagement en Informatiemanagement. De afdeling Informatiemanagement is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van privacy- en informatiebeleid, informatiebeveiliging en de bijbehorende enterprise architectuur.

Wat houd de rol als Information Security Officer in?

Binnen de afdeling Informatiemanagement zijn wij op zoek naar een Information Security Officer met ervaring in of affiniteit met alle aspecten van het informatie security managementsysteem (ISMS). In deze rol ben je verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging van alle data en systemen van onze opdrachtgever en haar reizigers. Je standplaats is Amersfoort en je bent bereid om af en toe in Utrecht en Groningen te werken.

Jouw taken als Information Security Officer:

Onze opdrachtgever ondergaat grote veranderingen, zowel in de organisatie van de afdeling als in de vernieuwing van de IT-omgeving om meerdere transities te ondersteunen. Deze veranderingen hebben invloed op bestaande bedrijfsprocessen, systemen en onderliggende data. Onderwerpen zoals Mobility as a Service (MaaS), digitalisering van informatievoorziening voor chauffeurs, optimalisatie van het gebruik van elektrische voertuigen, batterijen en opladers, back-office reizen op rekening, vlootonderhoud en -monitoring (IoT), data-analyse en voorspellingen, cloud en API-strategie spelen hierbij een rol. Informatiebeveiliging is van essentieel belang voor al deze onderwerpen.

Bij de vacature Information Security Officer lever je actief een bijdrage aan het volwassen maken van de beveiligingsprocessen van onze opdrachtgever. Het informatie security managementsysteem vormt de basis hiervoor. Jij bent de centrale persoon en drijvende kracht achter dit systeem. Je neemt standpunten in, geeft advies en voert beveiligingsbeoordelingen uit. Je ondersteunt niet alleen de afdeling Informatiemanagement, maar adviseert ook IT-collega's en externe partijen over informatiebeveiliging.

Taken en verantwoordelijkheden:

Als Information Security Officer fungeer je als de verbindende schakel tussen verschillende disciplines binnen de IT-afdeling en andere afdelingen, maar ook buiten de organisatie, zoals toezichthouders, Translink en collega-vervoerders. Je rapporteert aan de manager van de afdeling Informatiemanagement, die tevens eindverantwoordelijk is voor informatiebeveiliging binnen onze opdrachtgever.

Wie ben jij?

Klaar voor jouw volgende stap?

Spreekt de vacature Information Security Officer in Amersfoort je heel erg aan? Twijfel dan niet langer en neem actie. Neem vandaag nog contact op met Theo, jouw toegewijde aanspreekpunt voor deze kans:

Introductie

Ben jij de persoon die het heerlijk vind om te werken met veel vrijheid? Waarmee jij onze opdrachtgever naar een hoger niveau kan brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over de organisatie

Opdrachtgever is een onderneming die maatschappelijk een grote verantwoording heeft. Opdrachtgever loopt in de energietransitie binnen het (Europees) openbaar vervoer voorop. Dat verdient een gestroomlijnde IT-organisatie, met een continue performance en beschikbaarheid van onze applicaties.

Beweging. Het zit in hun vezels verworven. Ze bewegen hun reizigers naar de juiste bestemming, de collega’s naar hun ideale functie en de organisatie naar vernieuwing. Ze hebben hard gewerkt aan hun cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen die bij die bij de organisatie werkt, de waarden uitdraagt. Hoe men met elkaar omgaat en wat het gezamenlijke doel is. Want dát is wat hun in beweging houdt. En juist dat is wat hun zo verbindt.

Wat ga je doen?

Als functioneel beheerder speel jij hierin een belangrijke rol. Grofweg werken zij met 4 grote systemen als het gaat om hun Vloot (elektrische bussen, treinen en trams). Je maakt onderdeel uit van een productteam per systeem bestaande uit een Product Owner, technisch beheerder en vaak een externe vanuit de leverancier. Samen zorgen jullie voor een optimale werking van de applicaties. Jouw kracht ligt met name in het onderhouden van de applicatie, analyseren van de werking, het beheren van de datastromen en het ondersteunen van de gebruikers door middel van trainingen en individuele instructies en afvangen van de gebruikersvragen.

Het hoofdkantoor bevindt zich in de provincie Utrecht maar hun concessiegebied omvat Groningen/Drenthe, Utrecht en omgeving Dordrecht. Het zal met enige regelmaat voorkomen dat je op deze locaties aan het werk bent. Dat vraagt om flexibiliteit vanuit jou maar geeft je tegelijkertijd ook vrijheid.

Wie ben jij?

Jij kunt het verschil maken in een omgeving die volop in ontwikkeling is. Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding en minimaal 2 jaar ervaring met het beheer en inrichting van systemen. Het werken in Agile teams is voor jou bekend terrein. Heb je kennis van het openbaar vervoer en van specifieke applicaties als Viriciti, Infor EAM of IVU? Mooi meegenomen maar zeker geen vereiste. Belangrijker vinden we het dat je zelfstandig oplossingen van problemen op kunt oppakken en de fijne sfeer in ons team omarmt.

Wat doen wij voor jou?

Allereerst een fijne werkomgeving met gedreven en betrokken collega’s die er samen met jou écht wat van willen maken. Verder kun je rekenen op:

Meer informatie of direct solliciteren?

magnifiercrossmenuchevron-down